Manyetik Matkap Presi nedir?

Manyetik matkap presi, elektro mıknatıs veya kalıcı mıknatıs tabanı ile donatılmış ve metalde delik açmak için kullanılan portatif bir delme makinesidir

Manyetik matkap presi, metallerde delik delmek için kullanılan bir kesici alet eki ve bir elektromıknatıs ile donatılmış bir makine aletidir. Bir manyetik matkap presi, karot matkabı olarak adlandırılan kesici aletlerle takılır, bu karot matkabı içeriden oyuktur ancak yüzeyde ve dişlerde kesici kenarlara sahiptir.

Manyetik matkap presine ayrıca denir. manyetik çekirdek delme makinesi, manyetik delme makinesi, mag tabanlı matkap, manyetik matkap makinesi, mag tabanlı matkap veya manyetik matkap.

Bir manyetik matkap presi ayrıca aşağıdaki işlemleri de gerçekleştirebilir: İplik kesme (kılavuz çekme), Bükümlü delme, Raybalama ve Havşa Açma. Taşınabilir bir manyetik matkap presi, karot matkap veya dairesel kesici olarak adlandırılan özel bir kesme aletinin yardımıyla metalde delikler açar veya dairesel çekirdek kesici.

Manyetik Matkap Presi nedir?Geleneksel bir delme makinesi ile manyetik bir karot delme makinesi arasındaki fark:

Temel fark, geleneksel delme makinesinin aksine, manyetik bir karot delme makinesinin taşınabilir ve esnek olması, bir yerden diğerine hareket ettirilebilmesi, yatay, dikey, yanlara vb. sabitlenebilmesidir. Bu tür bir çalışma esnekliği asla yoktur. başka herhangi bir delme makinesi ile elde edilir.

Diğer bir fark ise karotlu delme makinesinin tüm yüzeyi değil sadece deliğin çevresini kesmesidir, bu nedenle çok az malzeme kesmesi gerekir ve bu nedenle daha hızlı ve ekonomiktir. Bu nedenle normal koşullar altında bir manyetik matkap presinin geleneksel delme makinelerinden üç ila dört kat daha hızlı olduğu düşünülür.

Manyetik matkap presinin açıklaması:Manyetik Matkap Presi nedir?

Taşınabilir bir manyetik matkap presi, yeni bir teknoloji makinesidir ve Matkap presi, Dişli kafalı matkap presi, Radyal kollu matkap presi, Mill matkap vb. gibi eski teknoloji metal delik açma makinelerine karşı daha hızlı bir alternatiftir.

Taşınabilir bir manyetik matkap presi, yeni bir teknoloji makinesidir ve Matkap presi, Dişli kafalı matkap presi, Radyal kollu matkap presi, Mill matkap vb. gibi eski teknoloji metal delik açma makinelerine karşı daha hızlı bir alternatiftir.

Çekirdek matkap uçlarına sahip portatif bir manyetik matkap presi (dairesel kesiciler) 12 mm çapından büyük delikler açar. 12 mm çapın altındaki delikler için burgulu matkap uçları kullanılabilir. Bu makinelerde kullanılan karot matkap uçları genellikle yüksek hız çelikleri (HSS) and tungsten carbide tip (TCT).

Delinecek malzemenin niteliğine ve deliğin çapına bağlı olarak, kullanıcı HSS veya TCT karot matkapları kullanmaya karar verir.
Dairesel kesiciler ile manyetik matkap presi çelik, paslanmaz çelik vb. malzemelerde 0,005 mm’den 0,001 mm’ye kadar doğruluk sağlar.
Taşınabilir bir manyetik matkap presi, makinenin amacına bağlı olarak çeşitli boyutlarda, şekillerde, tasarımlarda, elektronik cihazlarda ve ekipmanlarda mevcuttur. Bir matkap presinin çok yönlülüğünü, karbon çeliği (demirli metal) yüzeye yapışmasını sağlayan güçlü bir elektromanyetik tabanla birleştirir. Yatay, dikey ve hatta baş aşağı (yukarıdan) delmek için konumlandırılabilir.

Manyetik matkap presinin tasarımı:

Bir manyetik matkap presi, dört parça, manyetik taban, matkap tezgahı, motor ve çardaktan oluşur.

Manyetik Taban

Manyetik matkap presinin tabanı, makineyi delinecek iş parçasına kolayca tutturmak (yapıştırmak) için güçlü bir elektromıknatıs ile donatılmıştır. Enerji verildiğinde, bu mıknatıs iş parçasına güçlü bir şekilde sabitlenir ve makine tabanını metal iş parçasına kilitleyerek operatörün iş parçasına karşı sabit bir besleme yapmasına yardımcı olur. Elektromıknatıs, taşınabilir bir manyetik matkap presinde çok önemli bir rol oynar, çünkü makinenin sabit kalmasına yardımcı olur, delme sırasında makinenin yerinden çıkmasına izin vermez, makinenin üstünde, yatay veya dikey olarak çalışabilir. Genel olarak, bir demirli malzeme üzerinde doğrudan bir manyetik matkap presi kullanılır, ancak kenetleme cihazlarının yardımıyla paslanmaz çelik gibi demir içermeyen malzemelerde de kullanılabilir.

Matkap Standı

Matkap tezgahı, motor ve mıknatıs için elektrik anahtarlarının, mıknatıs göstergesinin ve ayrıca PCB’lerin monte edildiği manyetik matkap presinin ana gövdesidir. Manyetik matkap presinin gövdesi, motoru ve manyetik tabanı bir arada tutar. Besleme kolu da gövdeye bağlıdır. Manyetik matkap presinin gövdesi, üzerinde bulunan motorun yukarı ve aşağı besleme yapmasına yardımcı olur. Manyetik matkap presinin gövdesi, makineyi bir yerden diğerine kaldırmak ve taşımak için bir tutamak görevi de görür. Gövde için kullanılan malzeme genellikle dökme demirdir.

Motor

Motor, manyetik matkap presinin ana bileşenidir. DC motordur. Motorun çıkış gücü, delme için gereken güce bağlı olarak 800 watt ile 2300 watt arasında değişmektedir. Daha büyük çaplı bir delik daha güçlü bir motor gerektirecektir. Delme ve kılavuz çekme makinelerinde kullanılan motorda saat ve saat yönünün tersine dönüş seçeneği de bulunacak. Genel olarak, hız ve tork kontrolü elektronikleri motorun kendisinde bulunur.

çardak

Bir çardak Takım tutucu veya ayna olarak da adlandırılan manyetik matkap presinde motora takılır. Çekirdek matkapları takmak için kullanılan bir kelepçe türüdür. Manyetik matkap presi için esas olarak iki tip ayna mevcuttur, endüstriyel çardak (manuel sıkma) ve hızlı değiştirilebilir matkap aynaları. NS hızlı değiştirilebilir mandrenler çekirdek matkapları takmak için kolay ve hızlı bir seçenektir. Vidaları/çeneleri manuel olarak sıkmalarına gerek yoktur. Mafsal veya aynalar, Morse konik MT 2, MT 3 ve MT 4 gibi farklı tipte mil tutucuya (makine koniği) sahiptir. Ayna, farklı tipte karot matkap millerinin (sapların) takılmasına izin verir.

Manyetik tabanlı matkap presinin çalışması:

Manyetik matkap presi öncelikle inşaat, imalat ve ağır mühendislik endüstrisindeki kullanıcılar içindir. Bu makineler hem yerinde hem de atölyelerde kullanım için idealdir. Manyetik matkap presleri sadece karot delme için değil, aynı zamanda bükümlü delme, raybalama, havşa açma ve kılavuz çekme (diş kesme) için de idealdir. Kör delikler veya çapı 12 mm’den küçük delikler açmadığınız sürece, özellikle uygulamanız kontrollü atölye koşulları altında değilse, karotlu delme ciddi şekilde dikkate alınmaya değerdir.
Manyetik Matkap Presi nedir?

Yapısal çelik üzerinde onarım veya inşaat için yerinde delik açmak için çok çeşitli taşınabilir manyetik monteli matkaplar mevcuttur. Bunlar daha yeni,hafif makineler imalat veya imalat atölyelerinde de kullanılabilir. Hem yatay hem de dikey konumlarda yapılandırılabilen manyetik matkap presleri, su altı/tehlikeli konumlar için pnömatik veya hidrolik güçle de mevcuttur.

Manyetik matkap presinin mekanizması ve çalışması:

Manyetik matkap presi, normal geleneksel delme ile aynı şekilde çalışır
makine, ancak avantajı, manyetik matkap presini iş parçasına götürebilmesidir. Bu avantaj, manyetik matkap presini çok taşınabilir ve kullanışlı hale getirir. Manyetik matkap pres motorunun mekanizması, hız ve tork kontrollü DC motor ile aynıdır. Manyetik matkap presinin çalışması çok basit ve kolaydır ve aşağıdaki adımlarda açıklanabilir,

Manyetik Matkap Presi nedir?

  • Manyetik matkabı delinecek iş parçasının üzerinde tutun.
  • İstediğinizi ekleyin çekirdek matkap (halka kesici) ile birlikte yapılacak deliğin çapına ve kesme derinliğine göre bir ejektör pimi ile çardak.
  • Manyetik matkap presini deliğin yapılacağı yere yerleştirin ve konumlandırın.
  • Deliğin merkezini elde etmek için ayarlayın.
  • Manyetik matkap pres makinesini güç kaynağına bağlayın (modele bağlı olarak 230V veya 110V).
  • Makinenin hız dişlisini kesme hızına göre ayarlayın.
  • Mıknatıs anahtarını açın
  • motoru aç.
  • Yağlama musluğunu açın.
  • Delmek için makineye aşağı doğru besleme yapın. Bu, iş parçasında bir delik oluşturur.
  • Tam dairesel kesiciyi iş parçasından geçirin ve ardından geri besleme yapın ve motoru başlangıç ​​konumuna getirin.
  • Metal bir çekirdek plakada mükemmel bir delik açarak düşecektir.

BURAYA TIKLAYIN Manyetik matkap presinin nasıl kullanılacağına dair ayrıntılı makalemiz için? Manyetik Delme Makinelerini Kullanmak İçin Profesyonel Bir Kılavuz

Manyetik matkap presleri türleri:

Dairesel kesiciler (çekirdek matkaplar) gibi çok çeşitli kesme aletleri kullanan çeşitli manyetik matkap presleri vardır.twist drills, taps (diş kesme aletleri), raybalar ve havşalar. Manyetik matkap presleri, 130 mm çapa kadar delik açabilen ve çelikte M42 kılavuz çekebilen son derece çok yönlü makinelerdir. 130 mm çapa kadar karotlu delme yapabilen en güçlü karotlu delme makinesiMAB 1300 firmamız tarafından yapılmaktadır. Bu, dünyanın en güçlü manyetik delme makinesidir ve artık model adı olarak otomatik besleme seçeneği de mevcuttur. MAB 1300V.

Kullanımlarına, sürücülerine, boyutlarına, beslemelerine, çalışmasına vb. bağlı olarak birkaç tip veya model manyetik matkap presi vardır. Popüler tiplerden bazıları aşağıdaki gibidir.

Hafif manyetik matkap:

Hafif tip manyetik matkap presleri, elektrik direği, mobil kule, TV kulesi, Köprüler vb. üzerinde çalışmak için bir makinenin ağırlığının büyük bir endişe olduğu birçok işlemi gerçekleştirmek için çok popülerdir. Hafif manyetik matkap modelimize denir. MAB 100K.

Otomatik ve yarı otomatik beslemeli manyetik matkap:

Tam ve yarı otomatik matkap beslemeli manyetik matkap presleri bu günlerde çok popüler. Bu makineler zamandan ve enerjiden tasarruf etmeye ve daha fazla üretime yol açmaya yardımcı olur. Tam otomatik delme makineleri modellerimiz AutoMAB 350 & AutoMAB 450, ve gerçek otomatik manyetik delme makineleri MAB 825V/MAB 845V and MAB 1300V.

ve gerçek otomatik manyetik kesici makine

Pnömatik karotlu delme makineleri, özellikle elektrik nedeniyle yangın tehlikesi olan yerlerde kullanılmaktadır. Bu model daha güvenli bir amaç için kullanılmıştır. Motor, pnömatik ortam tarafından tahrik edilir ve manyetik, bir elektromıknatıs yerine kalıcı bir mıknatıstır. Oneumatic manyetik matkap pres modelimiz AirMAB 5000.

Raylı karot delme makineleri:

Özel olarak üretilmiş karotlu delme makineleri, demiryolu raylarında delik delmek için en iyi seçenektir. Bu makineler, raya kenetlenmek için mıknatıs yerine özel kenetleme cihazları ile donatılmıştır. Ray delme modelleri Elektrikli tahrikte şu şekilde mevcuttur: RailMAB 915 and in the petrol drive as RailMAB 965.

Yatay  manyetik matkap:

Açısal dişlilere sahip yatay manyetik matkap presleri, çoğu sınırlı delme durumu için özel olarak kullanılır. Yatay kompakt manyetik delme makinemizin adıMAB 155.

Manyetik delme & amp; freze makinesi:

Yenilikçi manyetik tabanlı delme ve freze makinesi, taşınabilir freze makinesi olarak da adlandırılır. Bu makine hafif frezeleme, delme, havşa açma ve raybalama yapabilir. Bu makine bir çapraz masa tabanı ile donatılmıştır. Bu portatif freze makinesinin modeli MAB 825 KTS.

Manyetik matkap presinin uygulanması:

Portatif delme makineleri veya manyetik matkap presleri birçok alanda kullanılmaktadır,

  • Köprü inşaatı
  • Önceden tasarlanmış bina (PEB)
  • Ağır mühendislik şirketleri
  • Üretim endüstrileri
  • fabrikasyon endüstrisi
  • kazan imalatçısı
  • Raylı delme
  • Demiryolu vagonu imalatı
  • Rüzgar türbini imalatı
  • Otomobil endüstrileri
  • Kule ve direk inşaatı

Manyetik matkap presinin geleneksel bükümlü delme makinesine göre avantajları:

 

Makineyi İş Parçasına Getirmek!

Yapısal çelik üzerinde onarım veya inşaat için yerinde delik açmak için çok çeşitli taşınabilir manyetik monteli matkaplar mevcuttur. Bu daha yeni, hafif makineler, imalat veya imalat atölyelerinde de kullanılabilir. Hem yatay hem de dikey konumlarda yapılandırılabilen, su altı/tehlikeli konumlar için pnömatik veya hidrolik güce sahip bir manyetik matkap presi de mevcuttur.

Manyetik Matkap Presi nedir?Manyetik matkap presi, geleneksel bükümlü delme makinesinden 2 ila 4 kat daha hızlıdır. Bükümlü matkap uçlarının tek noktalı kesme geometrisi nedeniyle, delik açma işlemi daha yüksek beygir gücüne sahip bir makine gerektirir – genellikle geleneksel olarak dikey olarak yapılandırılmış ve daha az taşınabilir olan hacimli, tezgaha monte bir makine. Delik ne kadar büyük olursa, malzemeyi boşaltmak için o kadar fazla zaman ve beygir gücü gerekir. Ancak, karot matkaplarının (halka kesiciler) çok noktalı kesme geometrisi sayesinde, manyetik matkap presiyle karot delme, daha düşük beygir gücü tüketimi ile daha yüksek ilerleme hızlarında kesim yapabilir, yani daha küçük makinelerde çalışabilir ve 2 kat ila 4 kat daha hızlı delebilir.

A magnetic drill press is 2x to 4x faster than the conventional twist drilling machine. Because of the single point cutting geometry of twist drill bits, the hole making operation requires a machine with higher horsepower — most often a bulky, bench-mounted machine that is traditionally vertically configured and less portable. The larger the hole, the more time and horsepower are required to evacuate the material. But, thanks to the multipoint cutting geometry of core drills (annular cutters) core drilling with magnetic drill press can cut at higher feed rates with lower horsepower consumption, meaning they can run on smaller machines and drill 2x to 4x faster.

  • İki ila dört kat daha hızlı delik açma
  • Zaman kazandırır
  • Matkap uçları daha uzun süre dayandığından paradan tasarruf sağlar
  • Delme sırasında daha az malzeme kaldırma
  • Taşınabilir makineler
  • makineleri iş parçasına bağlamak/span>
  • Yatay, Dikey, Çapraz, Yan yol yönünde delme mümkün
  • Daha az gürültü
  • çevre dostu
  • Taşıması kolay
  • Ekonomik
  • güçlü
  • Düşük bakım